Pe când lumea

iulie 18, 2017 at 7:10 pm (Uncategorized)

Pe când lumea nu era nici bună, nici rea, i-am spus cuiva: „ești puternic!”, iar acest om a ucis mai târziu douăzeci de milioane de oameni. Am încurajat pe altcineva, spunându-i, la fel: ,,ești puternic!”, iar acesta a salvat douăzeci de milioane de oameni de la pieire.

I-am făcut un compliment unei fete: ,,ești frumoasă!”, iar aceasta a devenit mândră de ea însăși; apoi, alteia: ,,ești frumoasă!”, și a devenit înțeleaptă.

Am plecat în lume – să cunosc lumea așa cum e, insă ceea ce am văzut a fost mai dulce decât mierea și mai oribil decât putregaiul. Tot ce putea fi mai sacru într-un loc, era profanat într-altul, iar, cu timpul, ce era profan era sacralizat.

În ea însăși, dorința se năștea din dorință încă înainte de a exista, iar când apărea era atât de pregătită că făcea ravagii. Un cutremur, o furtună, ori o încălzire globală erau la fel de simțitoare precum gândurile și intențiile oamenilor, care, având la bază ignoranța, voiau să iasă din ea însăși. Lumea, de-a lungul timpului, și-a permis să facă aproape orice, dar mai puțin să vorbească frumos. Și-a permis, uneori, chiar imposibilitatea de a mai face ceva.

Am întâlnit oameni față de care am avut sentimente, și încă mai am, dar îmi este teamă (ce este aceea teamă? – pe aceasta n-o mai simt de multă vreme) că pe unii dintre aceștia nu i-am mai regăsit, gândindu-mă, cine sunt eu să provoc această realitate? Cine sunt eu sa cred că memoria mea poate schimba adevăratul curs al tuturor întâmplărilor?

Deși o întâmplare printre alte întâmplări, uneori mă îndoiesc de realitatea mea. Acum, când întâlnesc pe cineva, înainte de toate întreb: ,,la ce rost?”, și zâmbim amândoi în fața realității crude.

10.07.2017

i.m. in bucuresti

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: