Josephine

februarie 15, 2011 at 10:49 pm (Uncategorized)

Primele bloguri/jurnale pe care le-am citit, mi-au oferit sansa uneia dintre aventuri. Poate ca era si o cale de socializare prin comentarii, dar nicio socializare nu e mai buna decat a sta alaturi de o alta fiinta omeneasca. Ceea ce se scrie, trebuie sa dauinuie dincolo de timp si de spatiu, altfel nu-si are rost; ceea ce se scrie, trebuie sa ne uneasca in timp si spatiu, altfel nu-si are rost. Timpul, sa ne foloseasca.

Eu nu pot sa inteleg de ce copiez descrierea unui vis al celui pe care vroiam sa-l cunosc candva altfel decat ca pe blogul unde mai scria cate ceva, sa-l intalnesc pentru a-mi povesti si altfel aceasta experienta:

„Josephine

Cativa prieteni se intreaba ce e cu obsesia mea fata de Josephine, si mai ales cine este Josephine. Ei bine, Josephine nu exista, sau cel putin asa cred eu. Josephine este numele unei femei care imi apare in vis de cand eram foarte mic. Cred ca de prin clasa a 3-a sau a-4-a. Oricum, stiu ca nu pot sa scap de visul asta. Nu stiu ce reprezinta, cine este, ce vrea, dar imi apare in vis numai atunci cand am probleme si, intr-un fel, imi da solutia pentru a scapa de acele probleme. Stiu ca este ciudat. Este chiar foarte ciudat sa visezi o femeie care iti da solutia problemelor. Sa revenim. Mi-a aparut pentru prima data prin clasa a-3-a cred, nu sunt sigur, atunci cand aveam probleme cu niste tigani din cartier. Iar din acel moment visul s-a repetat de fiecare data cand aveam probeleme. De fiecare data chipul acela bland, ochii albastri si un par blond superb (a se lua la cunostinta, nu imi plac persoanele blonde, deci e culmea). Persoanele care ma cunosc, stiu ca de fiecare data cand intru intr-o padure am un deja-vu foarte puternic. Ei bine, in fiecare vis in care imi apare acea Josephine, sunt in mijlocul unei paduri, noaptea. Poate ca de la asta mi se trage acel deja-vu. Deja-vu-urile devenisera atat de puternice incat, pentru cateva minute nu eram in realitatea curenta, parca eram in alt timp.

Unele persoane mi-au zis ca Josephine este ingerul meu pazitor, altii mi-au zis ca este materializarea sufletului meu, etc. Sincer nu prea imi vine sa cred aceste lucruri, dar exista un mare poate la orice. Nu? Asa, sa revenim. Momentul culminant a fost aseara. Acelasi vis, aceeasi Josephine, aceeasi padure intunecata, aceeasi luna rosie pe cer. Doar ca, nu eram singur in acea padure. Asta m-a facut sa fiu nelinistit. Nu stiam cine erau ceilalti de pe langa mine, nu stiam ce vor, si de ce sunt acolo. Ca de obicei, Josephine apare, se apropie de mine si imi zice : ‘Visul ti se va indeplini, ai rabdare si tot ceea ce ai dorit va veni.’ (Aproximativ ce a zis; nu mai tin minte exact.) Problema este ca dorinta mea este sa o intalnesc pe Josephine – si sa stiu cine este…. dar asta implica o problema. Daca ea este un personaj din visul meu, cum pot sa o intalnesc? Si dintr-o data eram din nou singur in acea padure. Eu credeam ca visul s-a terminat, si ca in curand alarma de la telefon va suna sa plec la facultate. Dar nu asa au decurs lucrurile. Un lup se apropie de mine si se aseaza la picioarele mele. Era incredibil de frumos. Am vrut sa il ating dar Josephine se arata si imi sopteste urmatoarele lucruri: ‘Ceea ce vrei sa fii, nu poti deveni. Ceea ce esti, este deja la picioarele tale. Trebuie doar sa atingi.’ In momentul urmator alarma suna si ma trezesc cu un mare regret in inima ca nu am mai stat in acea padure.

Stiu ca este foarte ciudat tot ceea ce am scris, si probabil doar 1% din cei care vor citi vor crede ce am zis. Sincer, si mie mi se pare ciudat si greu de crezut, deci va inteleg.”

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: