Sunt cel ce-am fost, sunt cel ce nu mai sunt.

martie 17, 2010 at 8:57 pm (Uncategorized, zile)

Pentru ca e vorba de Timp, trebuie sa las un comentariu. Ieri si astazi am cautat prin casa dupa un fluier ce a fost al unui prieten din copilaria (‘a veche). Prietenul al carui fluier l-am pierdut, mi-a fost un fel de maestru pentru cateva zile. Din pacate, nu l-am gasit, dar pe langa alte lucruri ce tin de amintiri am gasit o parte din pozele copilariei pe care nu le-am mai vazut de cativa ani buni. Imi amintesc ca acum doi ani eram printre prieteni, iar unul dintre ei a amintit de copilarie; in momentul acela eu mi-o uitasem complet, desi as fi avut si eu cateva nazbatii si amintiri simple „demne” de povestit.
Astazi mi-a trecut prin cap sa ard totul, afara de cateva jurnale sarace din ultimii ani, sa ard ca pentru un semn spre viata noua.
E important sa invatam din trecut, sa-l curatim si sa pastram esentialul, sa ajungem sa-l divinizam chiar.. Fara trecut nu ne putem crea viitorul, si viceversa.  Trecutul, oricat de exact s-a petrecut atunci cand s-a petrecut, el poate fi schimbat; oricat de exacta e realitatea, memoria nu e.
Iti dedic comentariul meu, Ammelie. 🙂 😛

Reclame

Un comentariu

 1. ammelie said,

  Timpul asta circular, ne indeparteaza, ne apropie, si din nou. Imi place cum spui ca realitatea e exacta, dar memoria nu. Si imi place cum imi amintesc lucruri din trecut, de parca asa ar fi fost, deci poate ca au fost usor altfel.
  Am o amintire veche veche, de cand aveam eu vreo 2 ani si aveam o canuta albastra cu picatele albe cu care imi placea sa ma plimb. Da, ma plimbam cu ea de mana, asemeni unei prietene. 🙂 Acum, nu stiu daca chiar este amintirea mea, sau doar o proiectie a povestilor parintilor, bunicilor. Dar mi-e draga oricum.
  Mai cred eu ca timpul e selectiv el insusi, n-are nevoie de ajutorul nostru. Nu e nevoie sa arzi ceva ca sa uiti. Dar iti va fi usor sa arzi ceva ce ai uitat deja.
  Pe de alta parte, unele lucruri vechi sunt atat de dragi! Si e frumos sa te tina amintirile in brate si tu sa imbratisezi, la randul tau, acel trecut pe care ti-l amintesti.

  Bucuroasa de reintalnire, ilipili. 🙂

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: